Kampania informacyjna województwa podkarpackiego

BENEFICJENCI ZACHĘCAJĄ DO SKORZYSTANIA Z FUNDUSZY EUROPEJSKICH W KAMPANII "CZAS NA TWÓJ POMYSŁ"

Czas na Twój pomysł – to tytuł kampanii promującej Regionalny Program Operacyjny Województwa Podkarpackiego 2014-2020, która potrwa od 12 wrześni do 8 grudnia 2017 r. W ramach akcji, która swoim zasięgiem obejmie cały region województwa podkarpackiego, planowane są emisje, publikacje i relacje w prasie, radiu, telewizji oraz Internecie. Za jej realizację odpowiedzialna jest Agencja Reklamowa MDI z Krakowa.

Cel

Celem kampanii promocyjnej jest przede wszystkim szerzenie informacji na temat RPO WP i propagowanie informacji o kolejnych naborach wniosków na dofinansowanie różnorodnych projektów. Dlatego głównym zamierzeniem akcji jest dotarcie jak największej liczby potencjalnych beneficjentów, czyli osób, które jeszcze nie korzystały z Funduszy Europejskich.

Przebieg

Autorzy kampanii chcą osiągnąć ten cel, pokazując pozytywne przykłady już zrealizowanych działań, dlatego do współpracy przy tworzeniu materiałów reklamowych zaproszono osoby, które już sięgnęły po fundusze europejskie w ramach RPO. To bohaterzy spotów telewizyjnych i audycji radiowych. W tworzeniu filmowych świadectw Agencja Reklamowa MDI Group współpracowała z DogFilm Studio filmowe.

Efekt kampanii

Praca z Urzędem Marszałkowskim była bardzo owocna, szczególnie dlatego, że dzięki temu udało nam się dotrzeć do tych, którzy już skorzystali z dotacji europejskich. Liczymy, że, idąc za ich przykładem, kolejni beneficjenci sięgną po dalsze fundusze.

Marzena Kurasiewicz, CEO Agencji Reklamowej MDI Group

Kampania dotycząca funduszy europejskich to nie jedyna tego rodzaju współpraca Agencji Reklamowej MDI Group z instytucją publiczną. Jeszcze w tym samym roku agencja rozpoczyna działania w ramach kampanii informacyjno-edukacyjnej dla województwa śląskiego.

Realizacje

spot telewizyjny z p. Michałem Zaniewiczem

Zmieniamy Podkarpackie z Funduszami Europejskimi - Czas na Twój Pomysł! - YouTube

Zobacz jakie to proste. Sprawdź jak inni zmieniają swoje życie dzięki Funduszom Europejskim!