CARING BY NATURE FOR YOUR FAMILY

Agencja Reklamowa MDI Group przeprowadziła kampanię reklamową skierowaną do odbiorców 23 krajach

Krakowska agencja reklamowa MDI Group rozpoczęła współpracę z Amway, jedną największych na świecie firm z sektora sprzedaży bezpośredniej. W efekcie tej współpracy w czerwcu tego roku wystartowała kampania CARING BY NATURE FOR YOUR FAMILY promującą wprowadzenie nowych linii kosmetycznych marki G&H.

Zakres działań

Zakres działań agencji przy aktywacji kampanii obejmował: zaproponowanie koncepcji kreatywnej, produkcję materiałów reklamowych, prowadzenie kampanii w kanałach Social Media oraz stworzenie filmowego spotu reklamowego. W jego realizacji wzięła udział firma produkcyjna Muchas Gracias.

Przebieg kampanii

04-07-17-Podstrona-MDI_08.jpg
Trwająca od kwietnia do września 2017  kampania miała na celu przybliżenie konsumentom nowych linii produktów kosmetycznych. Komunikacja miała charakter edukacyjno-wizerunkowy. Odbiorców edukowano o znaczeniu odpowiedniej pielęgnacji skóry dopasowanej do indywidualnych potrzeb kobiet, mężczyzn i dzieci. Do udziału w kampanii zaangażowano influencerów z całej Europy, w Polsce były to m. in. blogerki Perfumella i Anna Racis.

O produkcie

04-07-17-Podstrona-MDI_27.jpg
Kosmetyki G&H to marka łagodnych dla skóry, tworzonych ekologicznymi metodami kosmetyków. Składa się z trzech linii odpowiednio dobranych produktów, z których każdy odpowiada za inny aspekt pielęgnacyjny skóry – Protect+, Refrefresh+ i Nourish+. Zmodernizowanie wyglądu opakowań oraz dodanie nowych produktów do każdej z linii, stanowiło punkt wyjścia dla nowej komunikacji tej marki.

Efekt kampanii

Ze względu na międzynarodowy zasięg kampanii dokładaliśmy wszelkich starań, by zbudować uniwersalny przekaz, który trafi odbiorców o różnorodnym podłożu kulturowym. Udało nam się to osiągnąć, dzięki stworzeniu emocjonalnego przekazu, odwołującego się do rodzicielskich uczuć. Osiągnęliśmy zamierzony efekt, co widać po pozytywnej reakcji odbiorców z 23 krajów Europy.

Daniel Bielański, Head Creative, Agencja Reklamowa MDI Group

Agencja reklamowa MDI Group współpracuje także przy promocji innych produktów z szerokiego portfolio firmy Amway. Jest odpowiedzialna m. in. za komunikację w Social Media marki Artistry Europe.
Spot reklamowy G&H